Melkdrankjes: lekker gezond en snel klaar
Lekkere warme winterdrankje met melk.
22 maal melk
1. Honingmelk
Verwarm een kop melk. Voeg er al roerend 1 koffielepel honing bij. Liefhebbers kiezen daarbij nog voor een flinke scheut bruine rum.
2. Kandijmelk
Snel klaar en zo onweerstaanbaar! Roer door een kopje hete melk een flinke eetlepel kandijsuiker of kandijsuikersiroop
3. Mokarum
Los in een kop hete melk 1 koffielepel poederkoffie op. Voeg er één eetlepel fijne suiker bij. Ook een borrelglaasje rum mag hier niet in ontbreken
4. Opkikker
Klop een schuimig mengsel van 1 ei en een koffielepel suiker. Dan roer je er het sap van een sinaasappel onder. Overgiet met een kop hete melk. Goed mengen en klaar!
5. Chocoladeneut
Meng 5 dl warme melk met 100 gram pure chocolade en 1 eetlepel suiker. Roer tot de chocolade helemaal gesmolten is. Voeg een ei en 3 eetlepels brandy bij. Klop goed op tot de drank schuimig wordt. Dit recept is goed voor twee koppen.
6. Kippenmelk
Klop een eierdooier los met een koffielepel suiker. Giet er kokend hete melk bij. Even goed roeren en dan naar smaak een scheutje rum of kirsch bijvoegen. Voor de kinderen kies je een beetje vanille of oranjebloesemwater als smaakwater.
7. Kruidenmelk
Breng 2 dl melk aan de kook met 1 kruidnagel, een snuifje gember, een snuifje kaneel en de schil van een 1 goed geboende citroen. Laat even trekken. Klop 1 eierdooier los met suiker. Zeef de melk en voeg ze bij de eierstruif terwijl je alles flink omroert.
8. Amandelmelk
Mix in een halve liter melk, 50 gram amandelschilfers en 100 gram suiker. Laat het mengsel eventjes opkoken. Dit recept is goed voor 2 porties. Doe bij elke portie een scheutje kirsch
9. Mokkamelk
Meng een half kopje melk met een kopje mokkakoffie en een borrelglas amandellikeur. Warm het drankje op en garneer met een toefje slagroom.
10. Chocolademelk
De lekkerste chocolademelk maak je uit pure chocolade en volle melk. Breek de chocolade in stukken en laat hem rustig smelten in de warme melk, op een zacht vuur. Roer af en toe en voeg suiker of vanillesuiker toe naar eigen smaak.
11. Muntchocomelk
Verwarm een kopje melk met 5 tabletjes muntchocolade (bv. After Eight). Roer goed tot de chocolade gesmolten is. Garneer met chocoladeschilfers.
12. Mandarijntjesmelk
Verwarm in een pannetje 4 kopjes water met 2 kopjes melk, 6 klontjes suiker en de schil van een mandarijntje tegen de kook aan. Laat een half uur trekken. Zeef de vloeistof en laat nog even opkoken. Voeg er 4 eetlepels rum bij.
13.Scottish milk
Breng een kopje melk aan de kook. Voeg er één borrelglaasje whisky bij en één koffielepel honing. Even roeren tot de honing gesmolten is.
14. Golden milk
(voor 1 kopje)
Doe 250-300 ml plantaardige melk (bv. rijst of kokosmelk), samen met ½ theelepel gemberpoeder (of 1 cm geschilde, in stukje gesneden gember) en ½ theelepel kurkumapoeder (of 1 cm geschilde, in stukjes gesneden kurkuma) in de blender. Voeg ½ theelepel kaneelpoeder, een snuifje kardemon en een héél klein snuifje zwarte peper toe. Blend alles helemaal smooth tot je een mooie gele kleur hebt.
Als je geen blender hebt, gebruik dan poeder en kun alle ingrediënten gewoon door elkaar mengen. Giet het over in een steelpannetje en verwarm de melk tot het tegen het kookpunt aan zit. Giet het door een zeefje in een glas of kop en klaar is je golden milk!
15. Bijenkorf
In een kopje hete melk laat je een halve lepel gedroogde salie zo’n 15 minuten goed trekken. Dan zeef je de melk. Verwarm nog even en roer er een koffielepeltje honing door.
16.Oranjebloesem
Voeg bij een kop melk 1 eetlepel notenpasta, 5 druppels oranjebloesemwater en 1 koffielepel honing. Verwarm al roerend en breng tot tegen het kookpunt aan.
17. Muskaatmelk
Roer naar smaak door een kopje warme melk wat suiker of honing en wat geraspte muskaatnoot.
18. Kaneelmelk
Breng 1 kop melk aan de kook met een snuifje kaneelpoeder. Roer 1 koffielepeltje vloeibare honing door de kaneelmelk.
19. Citroenmelk
Kook ¼ liter melk met twee kruidnagels en een kaneelpijpje. Zeef de melk en roer er een eetlepel citroensap door en een eetlepel fijne suiker (of een eetlepel citroensiroop).
20. Notenmelk
Verwarm een kopje melk. Los er een koffielepel kastanjepuree in op. Voeg suiker bij, naar smaak. Garneer met een toef slagroom en strooi bovenop wat gehakte hazelnootjes
21. Flip
Klop een eierdooier los, samen met een koffielepel fijne suiker en een snuifje vanillesuiker. Giet er al roerend hete melk bij en roer er een borrelglaasje rum door. Bestrooi bovenop wat geraspte muskaatnoot.
22. Amandelcacao
Parfumeer een kop hete melk met twee à drie druppels amandelextract. Versier met een toef slagroom en een stukje pure chocolade.
Maak jouw eigen website met JouwWeb