Geniet van een broodje met ...

Hoe lekker kan een broodje zijn met een heerlijk salade. We kunnen ook restjes gebruiken hiervoor.

SALADE DE LUXE

... zeg nu zelf eens: een zelfgemaakte salade smaakt toch overheerlijk als lunch.

 

Mosselsalade

 Nodig :

- 350 gr. mosselen (gekookte en uitgehaald – bij voorkeur geen al te grote)
- 3 stelen groene selder , geschild en in fijne julienne gesneden
- 1 sjalot, in ringetjes
- 100 gr mayonaise
- 2 eetlepels fijngesneden kappertjes
- 2 eetlepels fijngesneden kervel

Meng alle ingrediënten en werk af met een paar takjes waterkers.
Dit gerecht is ook lekker als bijgerecht bij de barbecue, bv met gegrilde aardappel

 

Garnalensalade

Nodig :

- 300 gr gepelde garnalen
- 120 gr mayonaise
- 3 gekookte eitjes, in stukjes gesneden
- 2 eetlepels krulpeterselie
- 1 avocado, in blokjes gesneden
- Citroensap
- Peper en zout

Meng de garnalen met de mayonaise, breng op smaak met peper en een beetje zout. Verfris met wat citroensap.
Meng er de eitjes, peterselie en avocado onder.
Serveer met toast en werk af met wat rucola

 

Gekookte hamsalade

Nodig

- 400 gr gekookte ham, in stukken gesneden
- 130 gr mayonaise
- 3 eetlepels fijngesneden zilveruitjes op zuur
- 3 eetlepels fijngesneden augurken op zuur
- 1 sjalot, fijngesneden
- 3 eetlepels fijngesneden peterselie
- Peper en zout
- Sprietjes bieslook
- Blokjes jonge kaas
- Peper en zout

Meng alle ingrediënten en breng dit op smaak met peper en zout.
Werk af met sprietjes bieslook, scheutjes en eventueel wat kaas
Serveer op toast of boterhammen.

 

Salade van gekookte en gerookte zalmsalade

Nodig :

- 300 gr koude gekookte zalm, zonder graten
- 120 gr gerookte zalm, in stukken
- 80 gr zure room
- 75 gr mayonaise
- 2 eetlepels fijngesneden dille
- 1 koffielepel fijngehakte roze peperbolletjes (best door een zeef gedrukt)
- 3 fijngesneden pijpuitjes
- Peper en zout
- Citroensap

Meng de gerookte en de koud gekookte zalm met mayonaise en zure room. Meng er alle andere ingrediënten onder en breng op smaak met peper en wat citroensap.
Serveer met brood in soldaatjes (dikke friet) om in de salade te dippen.


Smakelijk!

 

afbeeldingen zijn genomen via google