Een pasta-schotel, vegetarisch of met zalm
Een lekkere pasta-schotel : kan vegetarisch of met zalm
Een lekkere pasta-schotelvoor vegetariërs en niet-vegetariërs:
Ik hou van experimenteren en maakte gisteren volgende pasta schotel.
Voor mijn dochter en schoonzoon moet het volledig vegetarisch, voor de twee zonen liefst met zalm.
Ik heb er jammer genoeg 'zelf' geen foto van genomen, maar ik kan je verzekeren dat ze het lekker vonden!
Ik schrijf het recept voor één schotel = dus voor 2 à 3 personen
Ingrediënten
- 200 gram tagliatelli
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 preien
- 1 courgette
- 2 wortelen
- 50 gram erwten
- 150 gram bospaddenstoelen
- 125ml room
- 150 ml groentebouillon
- peper, zout, oregano
Voor de vegetarische schotel: nog 150 gram verse geitenkaas
Voor de niet-vegetarisch schotel : 150 gram gerookte zalm erbij
De boschampignons liet ik ook weg bij de zalmschotel (mijn zoon houdt er niet zo van)
Bereiden:
- snij de ui en prei in dunne ringetjes (of stukjes)
- snij de courgette in halve maantjes en de wortelen in dunne schijfjes
- verhit de olie in een wok (of kom)
- fruit eerst de ui en de knoflook
- voeg vervolgens de wortelen en prei toe en roerbak even
- blus met de groentebouillon en voeg de rest van de groenten toe
- kruid met peper en zout, oregano
- eventjes roerbakken (ik deed het niet te lang want ik heb de groentjes graag knapperig)
- De tagliatelli koken in lichtje gezouten water en afgieten
- een ovenschotel lichtje met olie insmeren
- de tagliatelli in de schotel doen
Hier kies je dan voor vegetarisch of niet!
- voor de vegetariërs meng je geitenkaas (in stukjes) onder de groenten
- voor de anderen meng je de gerookte zalm (in reepjes) onder de groenten
- Giet het groentemengsel over de tagliatelli en roer het geheel eventjes door elkaar
- doe het flesje room erbij
- bestrooien met geraspte kaas en laten gratineren in de oven
SMAKELIJK !!!!!!!!!!
Maak jouw eigen website met JouwWeb