Wentelteefjes, met net dat tikkeltje meer

 

Tover een eenvoudig gerecht op tafel, maar toch met 'NET' dat ietske meer!

 

1. Wentelteefjes op een spiesje

Ingrediënten voor 4 personen:

- 250 ml melk

- 1 kaneelstokje

- 1 citroen , onbehandeld (geraspte schil)

- 4 eierdooiers

- 3 el suiker

- 4 sneetjes stokbrood (in blokjes)

- kaneelpoeder

Bereidingswijze

  1. Breng de melk aan de kook, samen met het kaneelstokje en de citroenrasp. Zet het vuur uit en laat even trekken.
  2. Klop de eidooiers los met de suiker. Neem het kaneelstokje uit de melk en meng al roerend met de eidooiers.
  3. Wentel de stukjes brood door het eimengsel. Prik ze op spiesjes en gril ze goudgeel.
  4. Bestrooi met een snuifje kaneel en eventueel wat extra citroenrasp.
  5. Serveer met een bolletje vanille-ijs.

 

 

2. Wentelteefjes met vanille en fruit

Ingrediënten voor 4 personen :

voor de vanillesaus:

  • 500 ml melk
  • 1 vanillestokje
  • 4 eierdooiers
  • 100 gr suiker

Voor de wentelteefjes

  • 2 eieren
  • 200 ml melk
  • 50 gr suiker
  • 8 dikke sneetjes oud brood
  • 80 gr boter
  • bloemsuiker

Bereiding :

  1. Begin met de vanillesaus. Giet de melk in een pan en voeg de vanille toe.
  2. Breng op een zacht vuur aan de kook en roer af en toe.
  3. Klop de eierdooiers met de suiker los in een mengkom tot ze schuimig zijn.
  4. Haal de melk van het vuur en giet beetje bij beetje bij de opgeklopte dooiers.
  5. Giet het mengsel terug in de pan en verhit op een zacht vuur, tot de saus indikt (6 min.) Laat afkoelen en roer af en toe om
  6. Klop voor de wentelteefjes de eieren los met de melk en suiker.
  7. Sop de sneetjes brood aan beide kanten in het mengsel.
  8. Bak ze in een beetje boter tot ze goudbruin zijn.
  9. Bestrooi de wentelteefjes met bloemsuiker en serveer met de vanillesaus en vers fruit

 

3. Wentelteefjes met kriekensaus en vanille-ijs

Kriekjes, wentelteefjes en vanille-ijs : drie klassiekers in één bord. Een gerecht waar je het tegelijk warm en koud van krijgt

Ingrediënten voor 4 personen :

  • 1 bokaal noordkrieken
  • 50 grampoedersuiker
  • maïszetmeel
  • 3 eieren
  • 1 dl room
  • 1 dl melk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 6 sneden oud wit brood
  • klontje boter
  • vanille roomijs

Bereiding :

Voor de kriekensaus :

  • Giet de inhoud van de bokaal noordkrieken (krieken + saus) in een steelpannetje en zet op het vuur.
  • Voeg de suiker toe en breng aan de kook.
  • Voeg ook wat maïszetmeel toe om de saus wat dikker te maken

 

  • Doe de eieren in een mengkom en voeg de room, melk en suiker toe. Klop de eieren los.
  • Smelt een klontje boter in een braadpan op een matig warm vuur
  • Snij de korstjes van de sneden brood en snij het brood diagonaal door.
  • Sop in het eimengsel en leg in de hete boter.
  • Laat de wentelteefjes rustig bakken tot ze langs beide zijden een goudbruin korstje hebben en knapperig zijn.
  • Schep de wentelteefjes uit de pan en hou warm - herhaal dit tot alle wentelteefjes gebakken zijn
  • Verdeel de kriekensaus over de borden. Schik de wentelteefjes erop en schep er een bolletje vanille-ijs bij. Werk af met wat poedersuiker

Maak jouw eigen website met JouwWeb