Wentelteefjes, met net dat tikkeltje meer
Tover een eenvoudig gerecht op tafel, maar toch met 'NET' dat ietske meer!
1. Wentelteefjes op een spiesje
Ingrediënten voor 4 personen:
- 250 ml melk
- 1 kaneelstokje
- 1 citroen , onbehandeld (geraspte schil)
- 4 eierdooiers
- 3 el suiker
- 4 sneetjes stokbrood (in blokjes)
- kaneelpoeder
Bereidingswijze
- Breng de melk aan de kook, samen met het kaneelstokje en de citroenrasp. Zet het vuur uit en laat even trekken.
- Klop de eidooiers los met de suiker. Neem het kaneelstokje uit de melk en meng al roerend met de eidooiers.
- Wentel de stukjes brood door het eimengsel. Prik ze op spiesjes en gril ze goudgeel.
- Bestrooi met een snuifje kaneel en eventueel wat extra citroenrasp.
- Serveer met een bolletje vanille-ijs.
2. Wentelteefjes met vanille en fruit
Ingrediënten voor 4 personen :
voor de vanillesaus:
- 500 ml melk
- 1 vanillestokje
- 4 eierdooiers
- 100 gr suiker
Voor de wentelteefjes
- 2 eieren
- 200 ml melk
- 50 gr suiker
- 8 dikke sneetjes oud brood
- 80 gr boter
- bloemsuiker
Bereiding :
- Begin met de vanillesaus. Giet de melk in een pan en voeg de vanille toe.
- Breng op een zacht vuur aan de kook en roer af en toe.
- Klop de eierdooiers met de suiker los in een mengkom tot ze schuimig zijn.
- Haal de melk van het vuur en giet beetje bij beetje bij de opgeklopte dooiers.
- Giet het mengsel terug in de pan en verhit op een zacht vuur, tot de saus indikt (6 min.) Laat afkoelen en roer af en toe om
- Klop voor de wentelteefjes de eieren los met de melk en suiker.
- Sop de sneetjes brood aan beide kanten in het mengsel.
- Bak ze in een beetje boter tot ze goudbruin zijn.
- Bestrooi de wentelteefjes met bloemsuiker en serveer met de vanillesaus en vers fruit
3. Wentelteefjes met kriekensaus en vanille-ijs
Kriekjes, wentelteefjes en vanille-ijs : drie klassiekers in één bord. Een gerecht waar je het tegelijk warm en koud van krijgt
Ingrediënten voor 4 personen :
- 1 bokaal noordkrieken
- 50 grampoedersuiker
- maïszetmeel
- 3 eieren
- 1 dl room
- 1 dl melk
- 1 zakje vanillesuiker
- 6 sneden oud wit brood
- klontje boter
- vanille roomijs
Bereiding :
Voor de kriekensaus :
- Giet de inhoud van de bokaal noordkrieken (krieken + saus) in een steelpannetje en zet op het vuur.
- Voeg de suiker toe en breng aan de kook.
- Voeg ook wat maïszetmeel toe om de saus wat dikker te maken
- Doe de eieren in een mengkom en voeg de room, melk en suiker toe. Klop de eieren los.
- Smelt een klontje boter in een braadpan op een matig warm vuur
- Snij de korstjes van de sneden brood en snij het brood diagonaal door.
- Sop in het eimengsel en leg in de hete boter.
- Laat de wentelteefjes rustig bakken tot ze langs beide zijden een goudbruin korstje hebben en knapperig zijn.
- Schep de wentelteefjes uit de pan en hou warm - herhaal dit tot alle wentelteefjes gebakken zijn
- Verdeel de kriekensaus over de borden. Schik de wentelteefjes erop en schep er een bolletje vanille-ijs bij. Werk af met wat poedersuiker
Maak jouw eigen website met JouwWeb