Romige pastinaaksoep met knoflookcroutons en chips van spek

Velen zijn niet vertrouwd met deze 'vergeten' groente. Ik heb het ook leren kennen een paar jaar geleden, maar dat het lekker is, kan ik verzekeren.

Ik maak vandaag maak ik een pastinaaksoep die heel eenvoudig is én lekker. Ik geef jullie alvast het recept van dit heerlijk soepje dat ik ooit (uit een boekje van de SPARwinkel) heb gemaakt).

Ik gebruik hiervoor :

  • 750 gr pastinaak
  • 1 liter groentebouillon
  • 3 sneetjes brood, in blokjes
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • 2 aardappelen
  • 1 grote ui
  • 100 gram roomkaas (Philadelphia)
  • 1 teentje look, geperst
  • peper, zout en peterselie

Hoe ga ik tewerk?

- Ik droog het spek 3/4 tot 1 uur in de oven op 100°C (maximum).

- Dan schil ik de aardappelen, maak de ui en pastinaak schoon en snij alles in stukken.

- Daarna stoof ik de groenten lichtjes aan in wat vetstof.

- Ik schenk er de bouillon bij en breng aan de kook.

- Ik laat dit op een zacht vuurtje koken tot alles gaar is.

- Dan doe ik er de roomkaas erbij en mix de soep glad.

- Kruiden met peper en zout.

 

Ondertussen heb ik de blokjes brood goudbruin gebakken - met de look. De soep serveer ik met de broodkorstjes, verkruimeld spek en wat peterselie.

En ik kan je verzekeren dat het zal smaken!

 

Pastinaak, een veelzijdige groente

 

 

https://www.okokorecepten.nl/recept/soep/pastinaaksoep/romige-pastinaaksoep-knoflookcroutons

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb