Lekkere kalfsfricassé

Kalfsfricassee in een mager sausje

Ingrediënten :

  • 500 gram kalfsfricassee
  • klein bakje champignons
  • 1 ui
  • 200 ml halfvolle melk
  • 2 soeplepels bloem
  • 2 soeplepels bakboter (of olie)
  • 4 stukjes zongedroogde tomaat
  • peper, zout, muskaat, gemberpoeder

Bereiding :

  • Laat de boter bruinen
  • Stoof de fijngesneden ui in de boter
  • Bak het vlees lichtjes bruin
  • Kruid het vlees met peper, zout, muskaat en gember
  • Stoof ondertussen de champignons
  • Als de champignons lichtjes gaar zijn, giet ze (met sap) bij het vlees
  • Voeg er de fijngesneden stukjes gedroogde tomaat bij (of kleine kerstomaatjes)
  • Laat alles lichtjes stoven.
  • Giet eventueel een beetje water bij om aanbakken te voorkomen.

 

  • Als het vlees mals is ...
  • voeg er de melk bij
  • los de bloem op in een beetje water
  • Voeg de bloem bij het vlees en laat lichtjes opkoken.

 

De melk + bloem kan eventueel vervangen worden door room.

Er kunnen ook worteltjes toegevoegd worden, bij het vlees!

Dien op met aardappelen

SMAKELIJK !!

 

Meer recepten :

foto onder is van https://dagelijksekost.een.be/gerechten/kalfsfricassee-met-champignons-en-zilveruitjes