Lekkere kalfsfricassé
Kalfsfricassee in een mager sausje
Ingrediënten :
- 500 gram kalfsfricassee
- klein bakje champignons
- 1 ui
- 200 ml halfvolle melk
- 2 soeplepels bloem
- 2 soeplepels bakboter (of olie)
- 4 stukjes zongedroogde tomaat
- peper, zout, muskaat, gemberpoeder
Bereiding :
- Laat de boter bruinen
- Stoof de fijngesneden ui in de boter
- Bak het vlees lichtjes bruin
- Kruid het vlees met peper, zout, muskaat en gember
- Stoof ondertussen de champignons
- Als de champignons lichtjes gaar zijn, giet ze (met sap) bij het vlees
- Voeg er de fijngesneden stukjes gedroogde tomaat bij (of kleine kerstomaatjes)
- Laat alles lichtjes stoven.
- Giet eventueel een beetje water bij om aanbakken te voorkomen.
- Als het vlees mals is ...
- voeg er de melk bij
- los de bloem op in een beetje water
- Voeg de bloem bij het vlees en laat lichtjes opkoken.
De melk + bloem kan eventueel vervangen worden door room.
Er kunnen ook worteltjes toegevoegd worden, bij het vlees!
Dien op met aardappelen
SMAKELIJK !!
Meer recepten :
foto onder is van https://dagelijksekost.een.be/gerechten/kalfsfricassee-met-champignons-en-zilveruitjes
foto onder is van Kalfsfricassée met gehaktballetjes en krieltjes
Maak jouw eigen website met JouwWeb