Vispapillot met safraansausje

Misschien ben je niet zo'n fan van vis?

Gebeurt het soms dat de onaangename geur van gebakken vis je stoort en je niet weet hoe je dit kan vermijden als je toch vis wil klaarmaken?

Is de vis soms te droog naar jouw mening?

Al deze problemen kan je oplossen door de vis klaar te maken in een papillot. De oorspronkelijke zachte structuur blijft behouden en de geur van het bakken is niet aanwezig.

Laat de oven zijn werk doen en geniet van volgend heerlijk visgerecht.

 

Vispapillot met safraansausje én tagliatelli

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 500 gram witte vis (kabeljauw, pangasius...)
  • 400 gram wortelen
  • 350 gram tagliatelli
  • 200 gram zongedroogde tomaten (op olie)
  • 100 gram parmaham (of andere ham) - fijngesneden
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 koffielepels oregano
  • 2 eetlepels gesnipperd bieslook (eventueel)
  • peper, zout

Voor de saffraansaus:

  • 1 sjalot
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1 visbouillonblokje
  • 1 potje room (250 ml)
  • enkele saffraandraadjes of een klein doosje (naar keuze)
  • eventueel een klontje boter

 Voorbereiding:

- maak 4 grote vellen aluminiumfolie klaar

- maak de worteltjes schoon en snij ze in dunne repen (eventueel met dunschiller)

- verwarm de oven voor op 200°C

 

Bereiden :

- snij de vis in stukken

- wikkel elk stuk vis in de ham

- neem de vellen aluminiumfolie en leg de vispakketjes erop

- verdeel de zongedroogde tomaten over de vis

- plooi de pakketjes dicht, maar laat de bovenkant open

- besprenkel de vis met een paar eetlepels olie van de tomaten

- bestrooi met peper, zout en oregano

- sluit de bovenkant van de papillot en laat 25 minuten bakken in de voorverwarmde oven

 

- kook ondertussen water met het bouillonblokje

- laat de wortelslierten wat gaar worden

- voeg er de tagliatelli bij en kook volgens aanwijzingen op de verpakking en afgieten

 

Voor de saffraansaus:

- de sjalot fijn snipperen en samen met de wijn gedeeltelijk laten inkoken

- door een zeefje gieten

- de room en visbouillonblokje toevoegen

- laten koken tot de gewenste dikte

- saffraan toevoegen

- eventueel dat klontje boter erbij doen

 

Op het bord:

- schik de wortel-tagliatelli

- haal de vis uit de papillot en leg op de pasta - het zongedroogd tomaatje er bovenop

- giet de saffraansaus erop

- eventueel garneren met de bieslook

 

Als de wortelslierten héél fijn gesneden zijn (met dunschiller) => dan eerst de tagliatelli koken en de wortelslierten erbij doen 3 minuten voor het einde van de kooktijd.

Het hangt ervan af of je wortelen liever mals hebt of al dente

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb