Mijn zelfgemaakte pompoensoep
Na vorig artikel over de pompoen in alle soorten en maten, laat ik jullie genieten van de lekkere soep.
http://plazilla.com/de-pompoengekte-is-er-weer
Ik probeer hier te verwoorden 'hoe' ik 'mijn' pompoensoep klaarmaak.
POMPOENROOMSOEP
Ingrediënten:
- 1 pompoen van ong. 2 kg
- 1 blik gepelde tomaten (of passata)
- beetje groene selder (naar eigen smaak, ik neem ½ selder)
- 2 ajuinen
- 35 gram vetstof
- 1 blikje kippenbouillon
- water
- 1 dl room (of melk)
- peper en zout
Bereiding :
- Snij de pompoen is kleine stukken
- Stoof de ajuinen in de boter (of olie)
- Doe er de pompoenstukjes, selder + gepelde tomaten bij
- Doe het blokje kippenbouillon + water erbij tot alles onder staat.
- Laat dit koken op een klein vuurtje (mag wel 30 à 40 min.)
- Mix de soep en breng ze op smaak met peper en zout
- Voeg er de room bij
Voor zij die er een extraatje willen aan toevoegen:
- maak broodkorstjes en voeg ze bij het opdienen toe aan de soep
- bestrooi de soep met gemalen kaas. Zet 15 min in een voorverwarmde oven van 225°C
Wie het eens op een andere manier wil serveren :
- spoel de pompoen goed en droog goed af.
- Snij de bovenkant van de pompoen af.
- Schep het zaad er met een eetlepel uit.
- Haal met behulp van een eetlepel en een mes het vruchtenvlees uit de schil zonder ze te beschadigen.
- Keer de uitgeholde pompoen om
- Giet de soep in de uitgeholde pompoen en dien zo op.
Maak jouw eigen website met JouwWeb