Mijn zelfgemaakte pompoensoep

Na vorig artikel over de pompoen in alle soorten en maten, laat ik jullie genieten van de lekkere soep.

http://plazilla.com/de-pompoengekte-is-er-weer

 

Ik probeer hier te verwoorden 'hoe' ik 'mijn' pompoensoep klaarmaak.

 POMPOENROOMSOEP

 

Ingrediënten:

  • 1 pompoen van ong. 2 kg
  • 1 blik gepelde tomaten (of passata)
  • beetje groene selder (naar eigen smaak, ik neem ½ selder)
  • 2 ajuinen
  • 35 gram vetstof
  • 1 blikje kippenbouillon
  • water
  • 1 dl room (of melk)
  • peper en zout

 

Bereiding :

  • Snij de pompoen is kleine stukken
  • Stoof de ajuinen in de boter (of olie)
  • Doe er de pompoenstukjes, selder + gepelde tomaten bij
  • Doe het blokje kippenbouillon + water erbij tot alles onder staat.
  • Laat dit koken op een klein vuurtje (mag wel 30 à 40 min.)
  • Mix de soep en breng ze op smaak met peper en zout
  • Voeg er de room bij

 

Voor zij die er een extraatje willen aan toevoegen:

  • maak broodkorstjes en voeg ze bij het opdienen toe aan de soep
  • bestrooi de soep met gemalen kaas. Zet 15 min in een voorverwarmde oven van 225°C

Wie het eens op een andere manier wil serveren :

  • spoel de pompoen goed en droog goed af.
  • Snij de bovenkant van de pompoen af.
  • Schep het zaad er met een eetlepel uit.
  • Haal met behulp van een eetlepel en een mes het vruchtenvlees uit de schil zonder ze te beschadigen.
  • Keer de uitgeholde pompoen om
  • Giet de soep in de uitgeholde pompoen en dien zo op.

Smakelijk!

Maak jouw eigen website met JouwWeb