Soep van broccoli en pastinaak
De oudste neergeschreven recepten, zijn die van soepen. In de Middeleeuwen was soep, behalve brood, in onze streken bijna het enige voedsel. De Chinezen hadden tegen die tijd de kunst van het bereiden van soep al erg verfijnd.
Nu worden overal ter wereld soepen bereid. En ze worden op de meest uiteenlopende ogenblikken van de dag gegeten.
Soep kan zowel voorgerecht, hoofdgerecht als tussendoortje zijn. Er zijn soepen voor ieder seizoen en je kunt eindeloos variëren met ingrediënten, kruiden en specerijen.
Soep heeft ook het voordeel dat ze de dag na de bereiding vaak nog lekkerder is, omdat de smaken beter vermengd zijn.
Vandaag maakte ik soep van broccoli en pastinaak.
En ik ging als volgt te werk, voor 4 à 6 personen
Ingrediënten:
- 2 broccoli
- 2 pastinaak
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 2 liter groentebouillon
- Olijfolie en boter
- Zwarte peper
- Zout
Klaarmaken:
- Schil de pastinaak en snij in stukjes
- Snij de broccoliroosjes van de steel, schil de steel en snij in blokjes
- Snij de uien en de teentjes knoflook
- Verhit olie + boter in de kookpot en stoof ui en knoflook glazig
- Doe de pastinaak en broccoli erbij en laat een paar minuten stoven
- Giet de groentebouillon erbij
- Kruid met peper en zout
- Laat 20 – 30 minuten koken
- Mix de soep glad
SMAKELIJK!
@ eigen foto's
Maak jouw eigen website met JouwWeb