Nog 8 lekkere pastasauzen
Vond je, de voor jou lekkerste saus, al in de 7 pastasauzen van vorig deel ? Of ben je op zoek naar nog een totaal andere saus?
8. Alla carbonara
- 8 plakjes bacon
- 4 eieren
- 300 ml room
- 60 gram parmezaan
- zwarte peper uit de molen
Bereiding :
- Snij de bacon in reepjes en bak ze knapperig in een pan met antiaanbaklaag.
- Klop de eieren los. Vermeng ze met de room en de kaas en kruid met peper.
- Voeg er de bacon aan toe.
- Schenk de saus bij de gekookte pasta en verwarm al roerend nog een tweetal minuten.
9. Tomatensaus
- 3 blikken tomaten van 400 gram
- 1 grote rode ui
- 1 stengel selder
- 1 eetlepel gesnipperde rozemarijn
- 1 eetlepel gesnipperde bladpeterselie
- 1 eetlepel basilicum
- 125 ml olijfolie
Bereiding :
- Snij de selder in boogjes.
- Snipper de ui en fruit ‘m in de olie.
- Voeg er de tuinkruiden, de selder en de tomaten aan toe.
- Kruid met peper en zout. Laat 1 uur zacht sudderen en roer ondertussen regelmatig om.
10. Boscaiola-saus
- 125 gram baconreepjes
- 150 gram champignons, in plakjes
- 1 ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- 400 ml lightroom
- 2 eetlepels gesnipperde bladpeterselie
- olijfolie
- peper uit de molen en zout
Bereiding :
- Bak de bacon met de knoflook en de ui in een beetje olijfolie.
- Voeg er de champignons aan toe en dek af. Laat alles 5 minuten zachtjes stoven.
- Doe er de room bij en laat nog even doorwarmen.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Bestrooi met de peterselie.
11. Italiaanse ragù
- 2 kalfsschenkels
- 2 lamsschenkels
- 1 wortel
- 1 grote ui
- 2 stengels selder
- 2 lepels tomatencoulis
- 125 ml rode wijn
- 4 laurierblaadjes
- 125 ml olijfolie
- peper en zout
Bereiding :
- Maak de groenten schoon. Snipper de ui - snij de wortel in schijfjes en de selder in boogjes.
- Fruit de groenten even in de olie. Haal ze uit de pan en hou ze apart.
- Bak in de pan de schenkels rondom aan.
- Doe er de groenten weer bij, samen met de laurier.
- Overgiet met de wijn en breng aan de kook. Laat 10 min. zachtjes sudderen.
- Voeg dan de tomaten toe. Kruid met peper en zout.
- Dek af en laat 3 uur zachtjes garen, tot het vlees van het bot loskomt.
12. Tomatensaus met balletjes
- 500 gram gemengd gehakt
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, gesnipperd
- ½ lepel tomatencoulis
- 250 ml kippenbouillon
- 1 ei
- 2 eetlepels gesnipperd basilicum
- paneermeel – olijfolie – peper en zout
Bereiding :
- Maak het gehakt aan met het ei, wat paneermeel, peper en zout.
- Rol er miniballetjes van.
- Fruit de ui en de knoflook in olijfolie.
- Doe er de balletjes bij en bak ze rondom goudbruin.
- Voeg er de tomatencoulis en de bouillon aan toe.
- Breng aan de kook en laat een halfuurtje sudderen, zodat de saus wat indikt.
- Roer er tot slot het basilicum door en breng op smaak met peper en zout.
13. Aglio, olio & peperoncino
- 50 gram broodkruim
- 6 teentjes knoflook, in dunne plakjes
- 1 rood chilipepertje, gesnipperd
- sap en geraspte schil van 1 onbehandelde citroen
- 150 ml olijfolie
- zeezout
Bereiding :
- Verwarm 1 eetlepel olijfolie op middelhoog vuur in een ruime pan.
- Bak daarin het verbrokkelde broodkruim goudbruin. Haal uit de pan en hou even apart.
- Schenk de rest van de olie in de pan.
- Verwarm er zachtjes de chilipeper en knoflook in, tot de knoflook begint te kleuren.
- Doe er 1 ½ koffielepel zeezout bij, het citroensap en de citroenschil.
- Neem van het vuur af en schep er het broodkruim door.
14. Alla vongole
- 1 kg venusschelpen
- ½ tomaat, in blokjes
- scheutje witte wijn
- 1 teentje knoflook, grof gesnipperd
- een stukje rode chilipeper
- 2 eetlepels bladpeterselie, gesnipperd
- olijfolie
- zeezout
Bereiding :
- Giet flink wat olijfolie in een ruime pan of wok en fruit de knoflook goudgeel.
- Doe er de chilipeper, tomaat en een flinke snuif zeezout bij. Laat even stoven.
- Blus met de wijn en laat wat inkoken.
- Roer er dan ook de peterselie door.
- Doe er de schelpen bij en zet het deksel op de pan.
- Laat koken tot alle schelpen open zijn.
15. Alla putanesca
- 800 gram tomaten uit blik
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- 1 rood chilipepertje, gesnipperd
- 6 ansjovisfilets in olie, fijngehakt
- 10 zwarte olijven, ontpit en fijngehakt
- 1 eetlepel gezouten kappertjes, gespoeld en fijngehakt
- 2 eetlepels bladpeterselie, gesnipperd
- olijfolie
- peper uit de molen en zout
Bereiding :
- Fruit de chilipeper samen met de ui en de knoflook in een beetje olie.
- Voeg er de ansjovis, kappertjes, olijven en tomaten aan toe.
- Breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen.
- Roer er de peterselie door. Breng op smaak met peper en zout.
Smakelijk!
Maak jouw eigen website met JouwWeb