Slasoep met geitenkaas

Gooi de restjes van de sla niet weg, maak er soep van.

 

Bereidingstijd : ongeveer 35 minuten

 

Benodigdheden :

Voor 4 personen :

  • zoveel mogelijk restjes sla (rucola, ijsbergsla, kropsla …) ong. 400 gram
  • 2 uien, grof gesneden
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1,5 liter kippenbouillon
  • 2 blaadjes laurier
  • Takje verse tijm
  • 4 takjes verse oregano
  • 120 gr zachte geitenkaas
  • Peper en zout
  • Boter

Bereidingswijze:

  • Smelt een klontje boter in een diep pan
  • Stoof hierin de ui glazig
  • Doe er de look bij en laat even meestoven
  • Voeg daarna de sla toe
  • Maak een bouquet garni van de laurier, tijm en oregano en laat het kruidentuiltje enkele minuten meestoven.
  • Giet de kippenbouillon bij de groenten en laat de soep een halfuur pruttelen op een zacht vuur.
  • Haal de kruiden uit de soep, mix ze glad en kruid eventueel bij met peper en zout
  • Serveer de soep met een flinke schep zachte geitenkaas

Tip : hou je niet zo van geitenkaas, vervang het dan door kruidenkaas (bv Boursin) of een wolkje room.