Slasoep met geitenkaas
Gooi de restjes van de sla niet weg, maak er soep van.
Bereidingstijd : ongeveer 35 minuten
Benodigdheden :
Voor 4 personen :
- zoveel mogelijk restjes sla (rucola, ijsbergsla, kropsla …) ong. 400 gram
- 2 uien, grof gesneden
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1,5 liter kippenbouillon
- 2 blaadjes laurier
- Takje verse tijm
- 4 takjes verse oregano
- 120 gr zachte geitenkaas
- Peper en zout
- Boter
Bereidingswijze:
- Smelt een klontje boter in een diep pan
- Stoof hierin de ui glazig
- Doe er de look bij en laat even meestoven
- Voeg daarna de sla toe
- Maak een bouquet garni van de laurier, tijm en oregano en laat het kruidentuiltje enkele minuten meestoven.
- Giet de kippenbouillon bij de groenten en laat de soep een halfuur pruttelen op een zacht vuur.
- Haal de kruiden uit de soep, mix ze glad en kruid eventueel bij met peper en zout
- Serveer de soep met een flinke schep zachte geitenkaas
Tip : hou je niet zo van geitenkaas, vervang het dan door kruidenkaas (bv Boursin) of een wolkje room.
Maak jouw eigen website met JouwWeb