Aperitiefhapje, lunch- of voorgerecht

Drie recepten uit grootmoeders keuken

 

1. Kipcocktail met mango en kiwi

De ingrediënten van dit recept zorgen ervoor dat je huid mooi strak blijft.

 

Nodig voor 2 personen

  • 200 gram gerookte kipfilet
  • 1 mango
  • 1 kiwi
  • 1 eetlepel yoghurt
  • 1 eetlepel crème fraiche
  • Peterselie
  • Peper en zout

Hoe klaarmaken?

  • De kipfilet snijd je in blokjes.
  • Schil de mango en haal er (met een speciale bolletjeslepel) bolletjes uit.
  • Schil de kiwi en snijd deze ook in blokjes.
  • Meng nu de kip, de mango, de kiwi door elkaar en schep er een lepel yoghurt, crème fraiche en peterselie door.
  • Breng op smaak met peper en zout en verdeel over twee leuke glazen of bordjes.

 

2. Krabcocktail

Nodig voor 4 personen:

  • 300 gram krabvlees
  • 2 tomaten
  • enkele slablaadjes
  • 8 eetlepels cocktailsaus
  • 2 hardgekookte eieren

Klaarmaken

  • Pel de tomaten en snij ze in plakjes. Spoel de sla en snij in reepjes.
  • Leg de sla op de bodem van 4 glazen. Laat het krabvlees goed uitlekken en pluk het uit elkaar. Verdeel het krabvlees over de sla
  • Snij de hardgekookte eieren in kwartjes en leg in elk glas een kwartje.
  • Verdeel de plekjes tomaat over de glazen en werk af met cocktailsaus.

 

3. Mimosa-eitjes

Nodig voor 4 personen

  • 8 eieren
  • 200 gram gerookte forel, in stukjes
  • 250 gram mayonaise
  • 2 eetlepels gesnipperde bieslook
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 4 kleine augurkjes
  • 4 kersttomaatjes
  • cayennepeper
  • peper en zout

Klaarmaken

  • Kook de eieren in 8 minuten hard en spoel ze onder koud water om verkleuring van de dooier te voorkomen.
  • Halveer de eieren in de lengte. Haal er voorzichtig de dooiers uit. Prak ze fijn, meng met de helft van de mayonaise en breng op smaak met peper en zout. Doe de eiervulling in een spuitzak.
  • Hak de augurkjes fijn en meng ze met de forel. Meng er de rest van de mayonaise door en breng op smaak met zout, peper en cayennepoeder
  • Vul de helft van de eieren op met de eiervulling en de andere helft met de forelvulling.
  • Versier de eitjes met gesnipperde bieslook, peterselie en een stukje kerstomaat
  • Serveer op een blaadje sla

 

SMAKELIJK