Twee heerlijke visgerechten(rog & zalm)
Ik maakte deze middag een lekker stuk vis klaar.
Rog is een klassieker en vraagt niet veel werk om heerlijk te smaken, enkel wat boter en kappertjes!
1. Rog met salsa verde en gebakken krieltjes
Ingrediënten (4 personen)
- 4 roggevleugels (ong 200 gram elk)
- 500 gram krieltjes
- 200 gram fijne boontjes
- 2 teentjes knoflook
- Sap van ½ citroen
- 4 eetlepels fijngehakte bladpeterselie
- 12 blaadjes basilicum
- 14 muntblaadjes
- 2 eetlepels kappertjes, gespoeld)
- 3 ansjovisfilets, gehakt
- 1 eetlepel pittige mosterd
- Olijfolie
- Boter
- Peper en zout
Bereiding :
- Mix in een blender of keukenrobot de peterselie fijn met de basilicum, munt, knoflook en de gehakte ansjovis. Voeg de kappertjes, het citroensap, 6 eetlepels olijfolie en de mosterd toe. Breng op smaak met peper en zout. Plaats dit in de frigo.
- Boen de krieltjes schoon en kook ze beetgaar in licht gezouten water. Blancheer de boontjes in licht gezouten water en spoel ze onder stromend koud water. Snij te grote krieltjes in tweeën.
- Dep de rog droog en bak in voldoende boter aan elke kant gedurende een 3-tal minuten op hoog vuur. Kruid met peper en zout. Zet het vuur zachter en laat nog 2 minuten verder bakken.
- Bak in een andere pan ondertussen de krieltjes in wat boter
- Verdeel de boontjes en krieltjes op de borden. Leg er de rog bij en werk af met de salsa verde. Leg er eventueel nog enkele kappertjes op.
2. Zalm met Hollandaisesaus
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 zalmmoten
- 4 eierdooiers
- Sap van 1 citroen
- 200 gram boter
- 3 stronkjes witloof
- ½ appel geschild
- Mayonaise
- Boeter
- Peper en zout
Klaarmaken
- Bak de zalmmoten aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout en hou ze warm in de oven
- Snij het witloof en de geschilde appel in heel fijne reepjes. Sprenkel er een eetlepel citroensap over, meng er de mayonaise naar smaak door en kruid met peper en zout.
- Klop (au bain-marie) de eierdooiers met 100 ml water, de rest van het citroensap en wat zout tot een romige massa. Roer er de boeter door en blijf luchtig kloppen
- Serveer de zalm met peterselie-aardappelen en de witloofsalade.
SMAKELIJK
Maak jouw eigen website met JouwWeb