Een pasta-schotel, vegetarisch of met zalm

Een lekkere pasta-schotel : kan vegetarisch of met zalm

 

Een lekkere pasta-schotel voor vegetariërs en niet-vegetariërs:

Ik hou van experimenteren en maakte gisteren volgende pasta schotel.

Voor mijn dochter en schoonzoon moet het volledig vegetarisch, voor de twee zonen liefst met zalm.

Ik heb er jammer genoeg 'zelf' geen foto van genomen, maar ik kan je verzekeren dat ze het lekker vonden!

 

Ik schrijf het recept voor één schotel = dus voor 2 à 3 personen

Ingrediënten

  • 200 gram tagliatelli
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 preien
  • 1 courgette
  • 2 wortelen
  • 50 gram erwten
  • 150 gram bospaddenstoelen
  • 125ml room
  • 150 ml groentebouillon
  • peper, zout, oregano

Voor de vegetarische schotel: nog 150 gram verse geitenkaas

Voor de niet-vegetarisch schotel : 150 gram gerookte zalm erbij

De boschampignons kan je eventueel weglaten (voor wie hier niet van houdt)

 

Bereiden: 

- snij de ui en prei in dunne ringetjes (of stukjes)

- snij de courgette in halve maantjes en de wortelen in dunne schijfjes

- verhit de olie in een wok (of kom)

- fruit eerst de ui en de knoflook

- voeg vervolgens de wortelen en prei toe en roerbak even

- blus met de groentebouillon en voeg de rest van de groenten toe

- kruid met peper en zout, oregano

- eventjes roerbakken (ik deed het niet te lang want ik heb de groentjes graag knapperig)

 

- De tagliatelli koken in lichtje gezouten water en afgieten

- een ovenschotel lichtje met olie insmeren

- de tagliatelli in de schotel doen

 

Hier kies je dan voor vegetarisch of niet!

- voor de vegetariërs meng  je geitenkaas (in stukjes) onder de groenten

- voor de anderen meng je de gerookte zalm (in reepjes) onder de groenten

 

- Giet het groentenmengsel over de tagliatelli en roer het geheel eventjes door elkaar

- doe het flesje room erbij

- bestrooien met geraspte kaas en laten gratineren in de oven

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb