Gehakt met groenten en bloemkoolpuree

Ik ben erg favoriet van de recepten van Pascale Naessens. Haar gerechten zijn lekker, eenvoudig én gezond.

Vandaag maakte ik iets klaar, maar ik hou me niet helemaal aan wat in haar boek staat. Meestal voeg ik een persoonlijke touch toe en ik gebruik de ingrediënten die in huis zijn.

Kijk en geniet mee. Ik kan je garanderen dat het heel lekker was.

Ingrediënten (3 personen) :

  • 3 wortelen
  • 3 uien
  • ½ courgette
  • ½ bloemkool
  • 3 knoflookteentjes
  • 200 gram kersttomaatjes
  • 400 gram gehakt
  • wat gemalen kaas of parmezaan
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding:

  • Kook de bloemkoolroosjes gaar in water, samen met de knoflookteentjes, een flinke scheut olijfolie en peper en zout
  • Snij ondertussen de uien, wortelen en courgette in kleine stukken en stoof ze in olijfolie.
  • Als de groenten beetgaar zijn, voeg het gehakt toe. Roer regelmatig zodat het gehakt verkruimelt.
  • Kruid met peper en zout
  • Halveer de tomaatjes en roer ze onder de groenten en het gehakt.
  • Laat nog 3 minuten meestoven en doe dan alles in een ovenvaste schaal
  • Als de bloemkool gaar is, giet het water af en zet de pan weer op het vuur
  • Voeg een scheut olijfolie toe en bak de bloemkoolroosjes kort
  • Pureer de bloemkool, liefst met een pureestamper zodat je nog wat structuur overhoudt (geen mixer)
  • Hoe meer olijfolie, hoe smeuiger de puree. In plaats van meer olie heb ik wat halfvollemelk toevgevoegd.
  • Lepel de bloemkoolpuree over de groenten
  • Ik heb er dan nog wat parmezaanse kaas over geraspt
  • Zet de ovenschaal 15 tot 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

En ik zou zeggen : "aanvallen!"

Tip: je kunt deze schotel een dag vooraf klaarmaken en bewaren in de ijskast. Zet dan wel 30 minuten in de oven.

En of het smaakte ...

 

 

Iets meer over Pascale Naessens

Zij is de vrouw van Paul Jambers. Voor haar is lekker eten en genieten van een fit en gezond lichaam belangrijk. Zij tracht in haar boeken antwoorden te geven op vragen zoals:

  • Waarom hebben we zo'n hunker naar vet en suiker?
  • Waarom zijn koolhydraten geen ideale voeding voor ons?
  • Welke voeding past best bij ons?
  • Waarom hebben we zoveel baat bij gezonde voeding?

Ze legt ook uit dat het niet alleen belangrijk is wat je eet, maar ook in welke combinatie met andere voeding je het eet. Het idee dat overgewicht enkel en alleen een gevolg is van te veel eten en te weinig verbranden, gaat niet meer op, volgens haar. Belangrijker is hoe je lichaam reageert op eten en hoe het eten verteert.

Zij spreekt in haar boeken nooit over dieet, nooit over calorieën tellen of honger lijden. Haar invalshoek is ‘gezondheid’, het lichaam optimaal laten functioneren en het gevolg kan zijn dat iemand die te zwaar is, afvalt.

 

Bron : Puur eten van Pascale Naessens

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb